Uudet pikavipit 2013

-->

Pikavippejä on nykyisin tarjolla useiden kymmenien jopa satojen eri lainapalvelujen kautta.

Yhteistä suurimmalle osalle pikalaina– ja pikavippituotteista on, että ne edellyttävät hakijaltaan täysi-ikäisyyttä ja luottokelpoisuutta. Hakutapoina toimivat netin kautta myönnettävät lainat sekä tekstiviestin avulla haettavat vippituotteet. Hakusummat vaihtelevat tyypillisesti 20-1000 euron välillä. Suurin yksittäinen heti myönnettävä summa on vuonna 2013 on 3000 euroa.

Tämä heijastelee tulevaisuutta, sillä pienet vakuudettomat lainat ovat katoamassa markkinoilta ja suuremmat luotot tulossa tilalle.

Uusimmat palvelut

Alla lista joistain vuonna 2013 toimintansa käynnistänyt pikavippaajista:

  • Laina.fi: 2500 euron käyttölaina
  • Vivus.fi: Pikalainaa 10 – 600 € 1 – 30 päivää. Ilmainen ensilaina 400 € 30 vrksi.

Uusimpia toimijoita ei ole enää tullut markkinoille vuonna 2013 yhtä paljon kuin vuonna 2012. Pikavippi lainsäädännön muuttuessa, myös osa uusista toimijoista etsii uudenlaista luottotuotteita.

Uudenlaisia palveluita

  • Laina.fi: Ensilainaa jopa 1000 € hakijan maksukyvystä riippuen.
  • Ellos laina: 100 – 2500 € vakituisilla 800 €:n kuukausituloilla.
  • Aasa.fi: 500-3000 €. Nimelliskorko 9,8 %. 

Osin muutokset johtuvat lainsäädännöstä, joka rajoittaa pikavippejä rajaamalla alle 2000 euron vippien kokonaiskuluja. Tulevaisuudessa tämä tarkoittaa pienten pikavippien poistumista markkinoilta kannattamattomina.

Ilmaiset ensilainat ja piilokulut

Kova kilpailu on saanut monet luotontarjoajat houkuttelemaan uusia asiakkaita jopa täysin ilmaisilla ensivipeillä. Tyypillisesti uusille asiakkaille myönnettävät ensilainat ovat 50-500 euron välillä ja tyypillisesti näistä kokonaan maksuttomat edustavat pienempiä vippisummia.

Vippejä vertaillessa asiakkaan kannattaa tutustua korkojen lisäksi mahdollisiin pakollisiin lainan käsittely- ja toimituskuluihin. Näitä ovat maksulliset tekstiviestit, joita joissain palveluissa asiakas ei voi välttää. Kunkin palvelun lainaehdoista selviää tarvitseeko tekstiviestejä lähettää lainan vastaanottamiseen. Tekstiviestikulut ovat yleensä 6-10 euroa. Vertaamalla kuluja jokaiselle lainasummalle löytyy sellainen lainayritys, joka ei käytä maksullisia tekstiviestejä tai veloita muita piilokuluja.

Laina-alan uutisissa käsitellään pikalainoihin ja kulutusluottoihin liittyviä ajankohtaisia asioita.

Jätä kommenttisi

Hae lainaa


Miten lainaa?
Kaikki kulutusluotot
Kaikki pikavipit

Lainoja.fi

Lainoja.fi - Suomen laajin puolueeton lainavertailu. © 2019

Lainoja.fi ei vastaa mahdollisista vääristä tai vanhentuneista tiedoista. Tarkista aina lainaehdot lainantarjoajalta.